Go to content Go to navigation Go to search

Brokenwire.NET::feeds

Feeds
· 1286 days ago by Thijs Kroesbergen for Brokenwire.NET

Here you can find various posts written by my blogging friends.

Permalink -

Via _cyclops_’s blog: K2 smartforms custom theme tips
· 173 days ago by Ruben

So, it’s been a while since i’ve written something. Yes, i’m still alive – a lot has happened in personal and professional life! With K2 smartforms already being at release 1.0.4, it’s about time I wrote something about it! A lot of customers are using a custom theme to create forms that are in their [...]

Read more

Via _cyclops_’s blog: K2 SmartObject Services – Configuration update, static endpoint
· 820 days ago by Ruben

After the release of K2 1370, there have been some small updates to the K2HostServer.config file for your SmartObject Services configuration. The basics is pretty simple, KB1370 added the ability to change binding and binding configuration on the REST and WCF endpoints separately. Because the binding configuration also defines the authentication mechanism, this means that [...]

Read more

Via _cyclops_’s blog: Notes on K2 Inline functions
· 886 days ago by Ruben

Yesteday I tweeted about inline functions and how to get your Icon working properly. Appart from all the info in Johnny’s blogpost, there are some other catches as well. Just because i keep forgetting them, here’s a mental note to myself.   It’s a normal class library Start your project with a normal .NET class [...]

Read more

Via _cyclops_’s blog: Not a K2 insider anymore…
· 962 days ago by Ruben

Don’t worry, I’ve just moved a bit closed to [the] Source[Code Ltd]. I’ve worked at Capgemini and its predecessors for 5 years and it was time to do something different. Capgemini is a wonderful company with lots of opportunities. I’ve also learned a lot there and I’ll always look back at it with good feelings. [...]

Read more

Via _cyclops_’s blog: K2 on your Mobile
· 989 days ago by Ruben

All the latest updates from K2 have had some “pluming” done for easier access to K2 Services like the Worklist and SmartObjects. The K2 sync services are designed to be used for mobile applications. Just a few months later, K2 has released a iPhone and BlackBerry app to handle your worklist on your phone. The [...]

Read more

Via Olav's blog: Het Security Development Lifecycle process, fase nul.
· 889 days ago by Olav

Een introductie tot de 13 fases van het Security Development Lifecycle.

Read more

Via Olav's blog: Een duoblog met Kees Romkes. Waar raken wij elkaar?
· 928 days ago by Olav

Technologie stelt ons al tot zoveel in staat, laten we de volgende stap eens zetten om die technologie te gebruiken om de beschikbare informatie in een nieuwe context te plaatsen, gebaseerd op de definitie van Events.

Read more

Via Olav's blog: Je eigen internet onderneming in de cloud
· 1141 days ago by Olav

Een online onderneming hoeft niet duur te zijn. Noch heb je daar een jarenlange IT studie voor nodig om het voor elkaar te krijgen. Door slim gebruik te maken van […]

Read more

Via Olav's blog: Team Foundation Build
· 1144 days ago by Olav

Een presentatie over Team Foundation Build.

Read more

Via Olav's blog: Security Development Lifecycle – SDL
· 1206 days ago by Olav

Het Security Development Lifecycle (SDL) is geboren bij Microsoft in 2002 onder de noemer ‘Trustworthy Computing’ als reactie op een groeiende vraag uit de markt om veiligere software. Deze marktvraag […]

Read more

Via Marcel's Memorydump: NAV 2013 R2 on Azure part 2
· 47 days ago by Marcel

In een eerdere blogpost heb ik al genoemd, dat Dynamics NAV 2013 R2 zich prima laat installeren op Windows Azure. Tot recentelijk moest je een ISO van Dynamics NAV in Cloud beschikbaar hebben om de installatie uit te voeren. Met de laatste updates op het Windows Azure Platform is Dynamics NAV 2013 R2 toegevoegd aan de Windows Azure Virtual Machine Gallery.

image

Nu is het allemaal nog eenvoudiger. Doorloop de Wizard en je Dynamics NAV 2013 R2 omgeving is klaar. Dat alles in minder dan een kwartier.

image

Happy Coding.

Read more

Via Marcel's Memorydump: XBOX ONE
· 96 days ago by Marcel

Wat was ik teleurgesteld met de aangekondiging, dat de launch van de XBox One in Nederland werd uitgesteld. Behalve in Belgie en Luxemburg werd hij wel in Duitsland en Engeland uitgebracht. Even leek het erop dat de XBox pas eind 2014 uitgeleverd ging worden in de overige landen. Zolang wilde ik toch niet wachten, ik was gewoon te nieuwsgierig naar het apparaat. Wat kon het allemaal, hoe werkte de nieuwe Kinect, verschillen ten opzichte van de XBox 360 en wat is de kwaliteit van de spellen. Ik ben niet eens zo hele grote gamer, maar ik mag toch graag wat uurtjes verbranden achter de XBox.

In Nederland had ik de XBox One in pre-order staan. Maar ik wilde eigenlijk niet langer wachten. In Duitsland worden ze wel gewoon via de Microsoft Store of Amazon verzonden naar Nederland. Engeland had in principe ook gekund, maar dan zit je met een stekker die niet past.

Via Amazon heb ik een XBox One bundel bestelt met Call of Duty. Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten voordat hij bezorgt werd, allemaal net voor de kerstdagen.

WP_20131222_002 WP_20140106_004

Na het aansluiten van de XBox op je TV en het doorlopen van een wizard stel je XBox in. Standaard zaken zoals locatie, taal, Internet, XBox account etc moeten worden ingevoerd. Taal en locatie lijken aan elkaar gekoppeld, in locatie Duitsland kan een engelse taal kiezen. Tijdens de wizard krijg je ook de mogelijkheid om Kinect in te stellen zodat je kunt inloggen met je gezicht. Dan valt gelijk op dat de kwaliteit van de Kinect camera’s vergroot is.

WP_20131222_003 WP_20131222_004

Dan is je nieuwe XBox One ingesteld. Maar dan kun je eigenlijk nog niet veel. Eigenlijk is het dan gelijk aan een PC, het Operating Systeem is geladen en actief. Nu moet je de apps installeren.

WP_20131225_003

Voor elke toepassing moet je een app installeren. Een app voor de audio CD’s, app voor de DVD’s of Blu Ray’s, Skype, Netflix, SkyDrive. Alles wat je niet gaat gebruiken wordt dus ook niet geïnstalleerd , het is aan jou.

IMG_0496 IMG_0497

Mijn bundle bevat een game. Deze game wordt niet op Blu Ray meegeleverd. Maar er zit een kaartje in de doos met een QRCode. Om de game te installeren ga je naar de Store app, geeft aan dat je een QRCode hebt (de 26 tekens codes kunnen ook nog steeds voorkomen hoor) en je houdt de QRCode voor de Kinect terwijl je op de bank zit. De XBox scant hem, snapt hem en geeft de mogelijkheid om de game te downloaden en te installeren. Zo simpel. Oke, de games zijn wel iets groter, dus het duurt ook iets langer. Maar je hoeft niet te wachten tot de download en installatie volledig is afgerond, maar een bepaald aantal procenten kun je de game al spelen. Handig!

IMG_0506 IMG_0507

Als je de games geïnstalleerd hebt, dan kun je ook pinnen op je Home menu. Dit lijkt erg op Windows 8.1. Na het installeren staan de programma’s allemaal in de Apps en Games sectie, door ze te selecteren kun je ze pinnen. Hier mis ik wel de mogelijkheid om (net als Windows 8.1) secties te maken en pinned apps te groeperen.

Ik zit niet de dag te XBoxen en er wordt in de woonkamer ook gewoon televisie gekeken. Op de One kun je de digitale decoder van je provider aansluiten, de XBox zal het signaal dan naar de televisie doorzetten. En eigenlijk zit het dus gewrapt in je XBox OS. Je hebt dan wel drie apparaten aan staan: XBox, Decoder en Televisie. Voordeel is dat je dan ook kunt Skypen tijdens het TV kijken. Wij hebben Interactieve Televisie van KPN en dat werkte gewoon. Je kunt overigens de XBox zo instellen dat hij ook de TV uitschakelt als je de XBox uitschakelt.

IMG_0504

IMG_0505

Skype is te installeren op de XBox en is erg compleet. Natuurlijk moest ik dat even uitproberen. De camera van de Kinect is waanzinnig, hij volgt degene die spreekt en zoomt ook nog eens in. Als microfoon wordt de Kinect gebruikt.

IMG_0508 

Andere nifty feature van de XBox One is snappen. Je kunt ongeveer gelijk aan Windows 8, twee apps naast elkaar zetten. In onderstaand geval Skype en TV, dat is er leuk. Hier mis ik wel de mogelijkheid om zelf te bepalen hoeveel ruimte de ‘snap’ inneemt, nu is dat een standaard waarde.

IMG_0509

Zoals gezegd, XBox One is ook geweldig met Voice te besturen. Je roept: “XBOX” en hij zal reageren met in de rechterbovenhoek “Listening”. Daarna geef je een ander commando, bijvoorbeeld “WATCH TV” of “GOTO SKYPE” of “SNAP TV”. En je commando wordt uitgevoerd. Super handig.

Ondanks dat de XBox in Duitsland gekocht is, is alles functioneel. Ik heb spellen gekocht in Duitsland en in Engeland. Deze kunnen zonder problemen gespeeld worden. Het enige dat niet werkt zijn Xbox Music en XBox Video, deze twee apps zijn regio gebonden en sluiten niet aan op de regio van mijn Live account.

En support is ook gewoon geregeld, dat heb ik moeten uitproberen. Mijn XBox One had een defecte Blu Ray drive, wat betekende dat ik geen CD/DVD/Games kon afspelen. Maar via Support site (in het Nederlands) opgestuurd naar Tjechie, gerepareerd en per kerende post terug gestuurd gekregen.

Dus mocht je ook niet kunnen wachten…

Read more

Via Marcel's Memorydump: Windows Azure Costs
· 138 days ago by Marcel

Als je een Windows Azure subscription afsluit, dan zat daar standaard een Spending limiet op. Als je deze dan uitzet, dan had je geen mogelijkheid om hem later weer aan te zetten. Dat was heel vervelend, aangezien beginnende Windows Azure gebruikers graag de kosten in de hand willen houden. Zoals bekend is denk ik, als je je Windows Azure subscription koppelt aan je MSDN account, dan krijg je daardoor credits die je kunt opmaken aan alle soorten van services op het Windows Azure platform.

Als je dat wel of niet gedaan hebt, dan wil je graag een limiet op de overige kosten zetten. Nu kun je wel de limiet weer aanzetten, maar het is alles of niets.

limiet01

limiet02

Liever zou je een alert willen hebben als je te betalen bedrag een bepaalde grens dreigt te overschreiden. Je wilt dan een mailtje, zodat je naar de portal kunt gaan en kunt controleren of je alles wel uitgezet hebt en kun dan opruimen.

Deze optie is inmiddels ook in preview aanwezig. Je kunt nu alert instellen op totaal bedragen of beschikbare credits!

limiet03

limiet04

limiet05

limiet06

Dit maakt het toch weer een stuk relaxer om Windows Azure te koppelen aan je MSDN account. Op deze manier kun je de kosten nog beter in de hand houden.

Happy Cloud developing!

Read more

Via Marcel's Memorydump: Visual Studio Online with Azure Websites
· 139 days ago by Marcel

Tijdens de launch van Visual Studio 2013 lieten ze als Visual Studio Online codename Monaco zien. Deze online versie van de desktop Visual Studio maakt het ons mogelijk om ook kleine code aanpassingen te doen vanaf een niet Windows device of Windows RT device zonder een lokale installatie van Visual Studio.

Het is welliswaar niet helemaal nieuw, Cloud 9 (http://c9.io) deed dat ook. Maar Microsoft had deze optie nog niet gebouwd. Als je ziet wat ze met de Office Webapps al kunnen, dan vraag je je af waar het wachten op was.

Met Windows Azure Websites kun je een optie instellen om deze te editen met Visual Studio Online.

vso01

Met deze optie aan, kun je op een website op deze link klikken.

vso02

Er start dan een mooie browser gebasseerde editor. Met links de folder structuur op de server en rechts de editor. En deze editor is al erg compleet hoor! Met intellisens en search en highlighting etc.

 vso03

 vso04

Gaaf toch? En dat alles mogelijk gemaakt met TypeScript!

Happy coding!

Read more

Via Marcel's Memorydump: Web Endpoint Status checks
· 139 days ago by Marcel

Veel gehoorde opmerking over Windows Azure gaan over Monitoring van je spullen. Het gaat dan niet over monitoring van de hardware, want dat wordt geregeld door het platform zelf. Maar over het beschikbaar zijn van je service (website, virtual machine, cloud service).

Sinds kort is daar een nieuw feature voor gelanceerd. Met deze feature kun je je End points (datgene wat jouw dienst eigenlijk doet) periodiek laten controleren van meerdere Microsoft Windows Azure locaties.

Bij Virtual Machines / Websites / Cloud Services zit het onder de Configure tab en vind je de resultaten op het Dashboard. Op het Dashboard zie je dan dit:

endpoint01

Als je dan op homepage (zelf ingestelde naam) klikt, dan krijg je een pop-up met de resultaten. Voor iedere call back kun je dan zien hoeveel ms het geduurd heeft.

endpoint02

Op de configure kun je een end point monitoring check instellen door het volgende scherm in te vullen.

 endpoint03

Nu moet er nog iets komen, dat je niet perse naar de Management portal hoeft om deze statussen te zien.

Happy monitoring.

Read more