Go to content Go to navigation Go to search

Brokenwire.NET::feeds

Feeds
· 1389 days ago by Thijs Kroesbergen for Brokenwire.NET

Here you can find various posts written by my blogging friends.

Permalink -

Via Marcel's Memorydump: Visual Studio Editor TIP
· 14 days ago by Marcel

Laatst moest ik een tekstbestandje aanpassen. Dat bestandje had ik nodig voor om in BizTalk iets te testen of zo. Ik moest wat kolommen weghalen en vervangen door iets anders. Ik weet niet meer wat het was, maar wel dat het met Visual Studio erg eenvoudig ging.

Normaal gebruik ik daar Notepad of Excel voor. Ik weet het er zijn ook andere tools Notepad++, maar deze heb ik niet overal geinstalleerd. NB dat zou nog een mooie sync optie zijn voor Windows 8.

Maar goed, de Visual Studio editor kent hele handige functies.

Stel ik heb dit bestand, zoals je ziet een dirlisting.

image

Nu wil ik de eerste kolommen verwijderen, dan kun je natuurlijk naar het begin van de regel en oneindig keer delete drukken of eerst selecteren of in Excel convert to koloms en de kolommen verwijderen ;-)

Maar is Visual Studio kun je de muis aan het begin zetten en de alt toets indrukken.

image

Dan een simpele delete en de kolommen zijn weg.

Maar wil je aan het begin iets toevoegen, dan kan dat op bijna dezelfde manier. Cursor op de eerste kolom en de alt toets indrukken en je muis loodrecht naar beneden halen. Daarna kun je gewoon tekst typen.

image

Handig! Later meer!

Read more

Via Marcel's Memorydump: Kinect for Windows V2 – Sensor
· 14 days ago by Marcel

Waarschijnlijk heb je er al over gehoord en gelezen. Bij de SDN hebben we tijdens het SDN event in Maart een sessie gehad en een artikel in SDN magazine 120, beide door Dennis Vroegop en gebaseerd op de Developers preview kit.

Intussen is er weer heel veranderd. De bijbehorende SDK is behoorlijk aangepast en bijna wekelijks komen er nieuwe features in de SDK bij. Van de SDK is nu ook een public preview beschikbaar. Na installatie van de SDK krijg je deze apps erbij:

18-Jul-14 11-18-26

Aan een SDK zonder device heb je niet zoveel, maar sinds 15 juli is de Kinect ook verkrijgbaar via de Microsoft Store.

18-7-2014 11-30-36 

De verschillen ten opzichte van de Developer preview zijn:

 WP_20140718_008

WP_20140718_005

 WP_20140718_007

Ik heb mijn retail versie nu binnen, ik ben benieuwd wanneer de Developer Preview versie wordt vervangen door een ‘echte’ Kinect.

In een later Blogpost kom ik terug op de SDK en examples.

Read more

Via Marcel's Memorydump: Windows Phone 8.1
· 25 days ago by Marcel

Binnenkort komt er voor je Windows Phone 8 een hele mooie update beschikbaar: Windows Phone 8.1. Deze update bevat naast gebruikersinterface updates ook handigheid zoals die ook op andere platforms aanwezig is.

Zo is het straks mogelijk om een achtergrond afbeelding te hebben. Deze afbeelding zal getoond worden door alle iconen die transparant zijn.

wp_ss_20140124_0001 wp_ss_20140419_0002

Op het Android en Apple platform heb je een notification center. Op die devices veeg je van boven naar beneden en krijg je een overzicht van de verschillende notificaties. Als je tekst berichten, Whatsapp, mails of andere notificaties krijgt, dan krijg je ze hier te zien. Deze functionaliteit is straks ook beschikbaar op Windows Phone. Ik werk er nu al een tijdje mee en je gaat het erg prettig vinden.

wp_ss_20140419_0001 wp_ss_20140419_0006

De agenda op Windows Phone is nu al een stuk beter dan op de concurrerende platforms. Maar met deze update wordt er toch nog een extra slag gemaakt. Als zakelijke gebruiker van een Windows Phone ga je daar ook weer van genieten.

wp_ss_20140419_0004 wp_ss_20140419_0005 wp_ss_20140421_0001

En dan de meest in het oog springende aanpassing: Cortana. Op een iPhone heb je Siri en op Windows Phone krijg je Cortana. Gamefanaten zullen de naam herkennen uit de Halo Games op de XBox. Op dit moment van schrijven is het alleen nog voor US Englisch beschikbaar.

Je kunt er erg leuke grappen mee uithalen. Je kunt aan Cortana vragen om te zingen, moppen te vertellen of advies te vragen. Tijdens het WK 2014 heeft ze zich ook ontpopt als een voorspeller van Voetbal uitslagen. Powered by Bing.

wp_ss_20140525_0001 wp_ss_20140525_0002 wp_ss_20140525_0003

Maar Cortana is absoluut niet alleen voor de lol, het toepassing is eigenlijk veel serieuzer. Zo kun je tegen haar zeggen, dat je een reminder wilt op een bepaald moment. Zij zal je dan als een echte PA (Personal Assistent) attenderen op je taak.

wp_ss_20140525_0004 wp_ss_20140525_0005

Kortom een geweldige update. Nu maar hopen dat de mobiele providers de update ook snel beschikbaar stellen voor jullie.

PS de screenshots in deze blogpost zijn gemaakt op een Nokia Lumia 1520.

Read more

Via Marcel's Memorydump: Azure Virtual Machines still evolving!
· 25 days ago by Marcel

De wizard om een Virtual Machine te maken op Azure is aangepast. Er zijn nu nog meer mogelijkheden.

Voor de grootte van een virtual machine kun je nu kiezen uit een Basic of Standard tier. Het verschil tussen beide is niet alleen een kostenaspect. De Standard tier machines hebben een Azure Load balancer en standaard voorbereid op Auto scaling. Bij een Basic tier machine kun je ook auto scaling bewerkstellingen met behulp van availabiltysets.

25-5-2014 15-48-05

Eerder werden bij het maken van een VM twee standaard endpoints toegevoegd. Als je er meer nodig had, dan kon je die na creatie van de VM toevoegen. Nu kun je ze bij het maken van de VM gelijk invullen. Dat is handig als je bijvoorbeeld een NAV VM wilt maken. Dat scheelt weer een stap in de verdere installatie.

25-5-2014 15-48-25

Je kunt nu ook allerlei extensions direct via deze wizard installeren. Naast standaard extensions zoals Puppet en Chef kun je ook je eigen scripts laten uitvoeren. Je kunt nu ook kiezen voor security extensions.

 25-5-2014 15-48-46

Het tool van Microsoft BGInfo is nu standaard onderdeel van een VM.

ext1

Ik heb het al eens eerder gezegd, dat het erg handig is om je MSDN account te koppelen aan je Azure subscription. Je kunt dan heel eenvoudig een development omgeving activeren. Of het nu gaat om een BizTalk, SharePoint of NAV development omgeving, met een paar klikken kun je aan de slag.

msdn1

msdn2

Je ziet het al in de Visual studio keuzes die er zijn, maar het is nu ook mogelijk om een Client OS omgeving te starten. Op die manier kun je Azure voor echte Dev/Test scenario’s gebruiken.

msdn3

Wil je alvast kennis maken met de volgende versie van Visual Studio. Gewoon even een standaard VM met VS14 configureren en 15 minuten later weet jij wat VS14 straks gaat bieden.

vs14

Zoals je ziet gaan de Azure ontwikkelingen erg snel en staan ze niet stil. Het platform evolueert naar een echte omgeving voor Dev/Test scenario’s.

Read more

Via Marcel's Memorydump: DevOps sessie by Richard Campbell
· 33 days ago by Marcel

Op 26 mei was Richard Campbell bij Prodware Benelux in Rijswijk. Jarkko van The Software Architecture and Project Design The Hague organiseerde deze presentatie. Het was een uiterst geslaagde bijeenkomst en Richard Campbell is een uitermate goede spreker.

De sessie is opgenomen en te bekijken via YouTube.

Read more

Via Olav's blog: Het Security Development Lifecycle process, fase nul.
· 991 days ago by Olav

Een introductie tot de 13 fases van het Security Development Lifecycle.

Read more

Via Olav's blog: Een duoblog met Kees Romkes. Waar raken wij elkaar?
· 1031 days ago by Olav

Technologie stelt ons al tot zoveel in staat, laten we de volgende stap eens zetten om die technologie te gebruiken om de beschikbare informatie in een nieuwe context te plaatsen, gebaseerd op de definitie van Events.

Read more

Via Olav's blog: Je eigen internet onderneming in de cloud
· 1244 days ago by Olav

Een online onderneming hoeft niet duur te zijn. Noch heb je daar een jarenlange IT studie voor nodig om het voor elkaar te krijgen. Door slim gebruik te maken van […]

Read more

Via Olav's blog: Team Foundation Build
· 1246 days ago by Olav

Een presentatie over Team Foundation Build.

Read more

Via Olav's blog: Security Development Lifecycle – SDL
· 1308 days ago by Olav

Het Security Development Lifecycle (SDL) is geboren bij Microsoft in 2002 onder de noemer ‘Trustworthy Computing’ als reactie op een groeiende vraag uit de markt om veiligere software. Deze marktvraag […]

Read more

Via _cyclops_’s blog: Add AD-Group to SP2010 via CSOM
· 43 days ago by Ruben

Unfortunatly, projects aren’t always that fancy. In this case I’m still doing a bit of SP2010. Luckaly we do use CSOM to make it a bit interesting. CSOM has a lot of functionality, and theoretically you can say “it does everything the old-fashioned SPSite model does”. However, it can be a struggle. In this case, [...]

Read more

Via _cyclops_’s blog: K2 smartforms custom theme tips
· 276 days ago by Ruben

So, it’s been a while since i’ve written something. Yes, i’m still alive – a lot has happened in personal and professional life! With K2 smartforms already being at release 1.0.4, it’s about time I wrote something about it! A lot of customers are using a custom theme to create forms that are in their [...]

Read more

Via _cyclops_’s blog: K2 SmartObject Services – Configuration update, static endpoint
· 923 days ago by Ruben

After the release of K2 1370, there have been some small updates to the K2HostServer.config file for your SmartObject Services configuration. The basics is pretty simple, KB1370 added the ability to change binding and binding configuration on the REST and WCF endpoints separately. Because the binding configuration also defines the authentication mechanism, this means that [...]

Read more

Via _cyclops_’s blog: Notes on K2 Inline functions
· 989 days ago by Ruben

Yesteday I tweeted about inline functions and how to get your Icon working properly. Appart from all the info in Johnny’s blogpost, there are some other catches as well. Just because i keep forgetting them, here’s a mental note to myself.   It’s a normal class library Start your project with a normal .NET class [...]

Read more

Via _cyclops_’s blog: Not a K2 insider anymore…
· 1065 days ago by Ruben

Don’t worry, I’ve just moved a bit closed to [the] Source[Code Ltd]. I’ve worked at Capgemini and its predecessors for 5 years and it was time to do something different. Capgemini is a wonderful company with lots of opportunities. I’ve also learned a lot there and I’ll always look back at it with good feelings. [...]

Read more